Tuinverleden

Ons tuinverleden: Ruim 25 jaar ervaring in het groenvak

Het begin van ons tuinverleden: Hoveniersbedrijf Tuinmaat bestaat sinds het jaar 2003, maar ik zit al meer dan 25 jaar in het groenvak. Ik ben geboren in Waddinxveen en kom uit een echte boomkwekersfamilie en al op jonge leeftijd ben ik begonnen met werken op de boomkwekerij, bij een oom in Hazerswoude. Na de basisschool ben ik een opleiding gaan volgen aan de lagere Tuinbouwschool in Boskoop. Na de lagere Tuinbouwschool heb ik de vakschool voor boomteelt gevolgd. Tot mijn twintigste heb ik bij verschillende boomkwekerijen in de regio gewerkt.

Tuinverleden

Tuinmaat door de jaren heen

Het begin als hovenier

Begin jaren negentig ben ik overgestapt naar een groenvoorzienings- en hoveniersbedrijf, omdat daar meer afwisseling in zat. Negen jaar lang leerde ik bij verschillende hoveniers in de randstad, de fijne kneepjes van het vak. Dit heb ik gedaan in zowel particuliere als bedrijfstuinen, maar ook schooltuinen en tuinen bij kinderdagverblijven. In de avonduren deed ik verschillende praktijkopleidingen en behaalde ik diverse certificaten voor het hoveniersvak. Hiermee legde ik de basis voor het opstarten van een eigen bedrijf, iets wat ik al van jongs af aan wilde.

Zelfstandig hovenier

In het jaar 2000 ben ik, uiteindelijk, als zelfstandig hovenier van start gegaan, onder de vlag van de Groene Klussenier. Dat was een landelijke franchiseorganisatie uit Veenendaal, met ruim 20 franchisenemers. Dat liep goed, maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik liever helemaal onafhankelijk wilde zijn. Die wens ging in vervulling met de oprichting van Tuinmaat, in Benthuizen, in het jaar 2003.

Dit is mijn tuinverleden in het groenvak. Zoals u gelezen hebt, heb ik dus veel ervaring opgedaan en ben van alle markten thuis. Wilt u uw (bedrijfs)tuin ook laten doen? Neem dan snel contact op met mij via de Contactpagina voor een vrijblijvende offerte of een advies op maat.