Tuinaanleg

Schoon en verzorgd opgeleverd

Voor tuinaanleg bij u thuis of bij uw bedrijf zijn er twee mogelijkheden: Tuinmaat legt een compleet nieuwe tuin aan op basis van een ontwerp. U schakelt Tuinmaat in voor een (gedeeltelijke) renovatie van uw bestaande (bedrijfs)tuin.

Tuinaanleg Rijswijk

Tuinaanleg in Rijswijk

Ontwerpen

Voor dat we aan de tuinaanleg beginnen, laat u eerst een ontwerp maken, voor meer informatie over ontwerpen gaat u naar de Tuinontwerp pagina. Als u een ontwerp heeft is alles uitgebreid besproken, dus kan er direct met de tuinaanleg worden gestart.

Renovatie

Gaat het om renovatie van een bestaande (bedrijfs)tuin, dan is een ontwerp meestal niet nodig. Wel kom ik bij u langs om een ronde door te tuin te maken en te bespreken wat er moet gebeuren. Hierbij adviseer ik u uiteraard over de mogelijke maatwerkoplossingen.

Offerte en Planning

Op basis van uw wensen maak ik een offerte en een planning. Keurt u de offerte goed en zijn alle uitvoeringsafspraken gemaakt, dan kan het werk beginnen. De werkzaamheden zijn ruwweg te verdelen in: voorbereiding (grondwerk en afvoer van afval), aanleg van ondergrondse onderdelen (bekabeling, sproei-installatie, fundering), plaatsing van dode materialen (bestrating, hekwerk, vlonders, ornamenten/bloembakken, vijvers, tuinverlichting, tuinhuisjes, pergola’s) en als laatste de plaatsing van levende materialen(beplanting(vaste planten, waterplanten, heesters, hagen en bomen) en gazon).

Deze indeling geldt vooral bij de aanleg van complete tuinen. In bestaande tuinen gaat het meestal om slechts één of twee onderdelen, bijvoorbeeld alleen het aanbrengen van nieuwe beplanting. Maar wat ook de aard van het werk is, ik sta altijd garant voor een goede en vakkundig uitvoering en zorg ervoor dat uw tuin schoon en verzorgd wordt opgeleverd.

Tuinaanleg Alphen aan den Rijn

Tuinaanleg in Alphen aan den Rijn

Tuinaanleg

Na het maken van het ontwerp, de offerte en de planning, kan er worden begonnen met de tuinaanleg. Wij zullen volgens het ontwerp te werk gaan zodat alles naar uw wens is. Indien iets op het ontwerp niet lukt dan melden wij het en zoeken wij naar een passende oplossing. Wij zorgen altijd dat de tuin op een juiste manier wordt aangelegd. Door bijvoorbeeld een juiste hoeveelheid zand onder een terras, zal het terras veel langer vlak en recht blijven. En met de juiste afloop in de straat, zal er ook geen water op uw straat blijven staan. Als alles klaar is zorgen wij dat we alles netjes achterlaten en dat u tevreden bent met het resultaat. Kortom: Gegarandeerde kwaliteit!

Voor meer informatie over tuinaanleg of het maken van een afspraak klik hier.