Tuinontwerp

Uw eigen droomtuin in een tuinontwerp

Het mooiste van het hoveniersvak is om in samenspraak met de klant een tuinontwerp te maken en dat helemaal uit te werken tot een prachtige, complete tuin. Uiteraard vormen uw wensen daarbij het uitgangspunt. Hoe wilt u de tuin gebruiken? Welke planten, kleuren en materialen hebben uw voorkeur? Hoeveel tijd kunt u aan onderhoud besteden? En niet onbelangrijk: hoe groot is uw budget?

Informatie verzamelen

In een eerste vrijblijvend gesprek bij u thuis inventariseer ik uw wensen en voorkeuren. Voor het opdoen van leuke ideeën neem ik altijd uitgebreide documentatie mee. Brochures en foto’s van tuinstijlen, soorten bestratingsmateriaal, vijvers, ornamenten, erfafscheidingen, en natuurlijk van planten. Zo kan u veel ideeën opdoen en de juiste keuzes maken voor uw nieuwe tuin, en daardoor kan u uiteindelijk nog meer genieten van uw nieuwe tuin!

Tevens bespreken we in hoeverre uw wensen uitvoerbaar zijn. Het tuinontwerp moet bijvoorbeeld wel passen bij de sfeer en stijl van huis en omgeving. En de beplantingskeuze zal mede afhangen van de grondsoort en de ligging van de tuin. Zo zijn er tal van aspecten waarover ik u deskundig advies kan geven.

Het ontwerp

Op basis van het gesprek maak ik een eerste computerontwerpschets. Daarop is de gehele inrichting van de tuin weergegeven, compleet met paden, terrassen, erfafscheidingen, verlichtingspunten, vijvers, grotere solitaire planten, bomen enzovoorts. U ontvangt de schets per post, waarna een tweede afspraak volgt om het ontwerp door te spreken en de puntjes op de “i” te zetten.

Gaat u akkoord met het ontwerp, dan kan met de aanleg van uw droomtuin worden begonnen. De offerte hiervoor ontvangt u meestal tegelijk met de ontwerpschets. Als u de aanleg door mij laat verzorgen, hoeft u niets voor het ontwerp te betalen. Voor meer informatie over tuinontwerp of het maken van een afspraak klik hier.